Quantcast

Trucs per a mantenir el teu vehicle en bones condicions

Un vehicle requereix cura. Si saps quins són els punts que cal revisar et podràs estalviar males estones i diners en el futur. No és difícil identificar els passos bàsics per mantenir el teu acte en bones condicions. Fer-ho permetrà que el teu cotxe tingui major vida útil i et lliurarà més seguretat mentre el condueixes. Aquests són alguns consells per al seu manteniment.

Si has conduït de nit per una carretera saps la importància que tenen els far s. No només et permeten observar per on condueixes, sinó que són essencials per a la teva seguretat i la dels altres conductors. Per l'anterior és fonamental que aquests es trobin en bon estat i que estiguin nets. Com polir fars? Són diverses etapes: netejar la superfície, polir els grans, polir-los, netejar-los i envernissar-los. El procés el pots fer tu i assegurar així que cap partícula de brutícia, greix, fang o terra vaig espatllar el viatge.

Un altre pas important per al manteniment del teu cotxe és el canvi de llandes. si vols reemplaçar les que tens actualment per altres diferents has de posar atenció: si les llantes noves no coincideixen amb la fitxa tècnica del teu cotxe hauràs de homologar llandes. Hi ha diferents empreses que s'especialitzen en aquest servei. Fer-ho és necessari ja que t'estalviarà problemes legals, però per sobretot no tindràs contratemps quan et toqui realitzar la Inspecció Tècnica del Vehicle (ITV). Per homologar les llantes hauràs de tenir certs documents amb tu quan vagis a l'empresa que escullis per al procés: les mesures del teu vehicle, tres fotos d'aquest (perfil, front i vista posterior) i la informació sobre les llantes que vas comprar.

No s'ha d'oblidar un altre element essencial per a la seguretat: els frens. Que es troben en bon estat pot salvar-te la vida. Per identificar com funcionen t'has de fixar quant temps i metres requereix el teu vehicle per detenir-se al moment de frenar. El desgast dels frens respon a diversos factors pel que és recomanable que els revisis almenys una vegada per any amb un tècnic.

Els amortidors també requereixen estar en bon estat perquè el teu vehicle compleixi amb un estàndard de seguretat mínim. Els factors que incideixen en el seu desgast són diversos (quilometratge recorregut, condicions climàtiques, càrrega que ha suportat el vehicle, entre d'altres), de manera que es recomana revisar-los cada 20.000 quilòmetres. D'aquesta manera t'assegures que la seva condició sigui òptima i t'evitaràs problemes futurs.

A l'anterior pots afegir la revisió lubricants del teu vehicle . Una manera d'evitar males estones i danys és que mantinguis una constància en la comprovació del nivell d'aquests. Una revisió raonable seria cada 1300-1500 quilòmetres.

També t'has de preocupar per revisar els diferents filtres del teu cotxe . En el cas del filtre d'oli pots revisar i canviar la substància cada vegada que revisis el lubricant. En el cas del filtre d'aire, combustible i habitacle, es recomana que siguin revisats durant cada manteniment del vehicle.

Finalment, però no menys important, hi ha les escombretes de l'eixugaparabrises . Tots els que han conduït sota una tempesta saben la dificultat i risc que implica. Si els teus escombretes es troben en mal estat no només hauràs pèssimes condicions visuals sinó que augmentarà el teu risc mentre maneges. Pel mateix és important que revisis el seu estat quan al final de cada estació de l'any i avaluïs si cal canviar-les.