Quantcast

L'aire condicionat per menys de 10 euros que no necessita llum per funcionar

Malgrat que aquests dies la calor ha donat un petit respir, la setmana que les temperatures començaran a normalitzar-se i el sol tornarà a brillar amb força en la gran majoria d'Espanya.

Per pal·liar aquest asfixiant calor, el bloc 'Inhabitat' s'ha fet ressò d'un peculiar sistema de refrigeració que és perfecte per refrescar a l'estiu. Avantatges? Té unes quantes: que és capaç de donar aire fred sense estar connectat al corrent elèctric, és a dir, zero euros a la factura de la llum i que crear-lo amb prou feines et portarà unes hores del teu temps i amb prou feines deu euros.

Ashis Paul, un jove dissenyador de Bangla Desh, va publicar el seu 'Eco Cooler' a les xarxes socials, aparell d'aire condicionat que ha enlluernat a mig món i que ha fet que en el país ja hagi més de 25.000 llars amb ell.

Què es necessita? Ampolles de plàstic buides i un panell lleuger de la mida d'una finestra. Quan tinguis aquests materials, curtes el 'cul' de l'ampolla i les col·loques en aquest panell. A continuació, posa-ho a la finestra amb la part ampla cap a fora i funcionarà. Per què? Perquè l'aire calent es comprimeix i es refreda en passar pel coll de les ampolles. Molt fort!