Quantcast

El programa 'Comunitat i impacte social' de la Fundació ONCA arriba a la Seu d'Urgell

La Fundació ONCA ha aconseguit traspassar les fronteres amb el projecte 'Comunitat i impacte social', que s'implementarà al Taller Ocupacional Claror de la Seu d'Urgell. Aquesta proposta està relacionada amb el primer projecte 'Musica’t' i es durà a terme a les instal·lacions del mateix centre urgellenc. L’activitat es basa a donar oportunitats als participants per escoltar música de qualitat en directe, experimentar, tocar i crear conjuntament. Es valorarà la interacció per damunt de qualsevol competència tècnica, es donarà llibertat creativa, excloent l’error en les aportacions de tothom, i es diluirà el treball estrictament musical amb altres eines artístiques, com el moviment, per fomentar la creativitat i la participació significativa per part de tothom.

Segons s’explica des del Taller Ocupacional Claror, “en aquesta àrea hi treballen persones amb capacitats i limitacions diferents: la tasca se centra a desenvolupar les seves potencialitats i els seus punts forts, per assolir un funcionament competent i tan autònom com sigui possible”. El programa socioeducatiu 'Comunitat i impacte social' vol treballar la utilització de la música com una eina d’inclusió social que permeti explorar nous horitzons per a determinats col·lectius.