Quantcast

Els Pallars, 15 de juny 2016: TOT A PUNT PER LA BAIXADA DE FALLES A LA POBLA

Els fallaires de La Pobla de Segur ja estan acabant de donar els darrers tocs a les falles que baixaran divendres a la nit. Des de fa dies es treballa per tenir-les a punt i la festa ja comença amb la preparació, una forma de fer pinya entre ells.

Una baixada de falles enguany molt especial, ja que és la primera després que les Festes del foc als Pirineus hagin estat reconegudes Patrimoni Immaterial de la Humanitat i per commemorar-ho La Pobla comptarà amb la participació de fallaires veterans, alguns fins i tot van participar en la primera baixada de falles i utilitzaran falles de l’època.

Es preveu que enguany baixin uns 130 fallaires. Una festa que sempre se celebra la nit del 17 de juny, la vetlla de la patrona del poble, la Verge de Ribera. Aquestes donen el tret de sortida a l’època de falles que segueix dissabte amb Durro i la setmana següent amb Alins, Isil, entre altres i fins ben entrat el mes de juliol diversos pobles pirinencs baixen falles.

Parlen al vídeo: JOAN CUNYER, Associació cultural de fallaires i pubilles de La Pobla de Segur – DAVID GARÍN, Associació cultural de fallaires i pubilles de La Pobla de Segur – MIQUEL POYATOS, Associació cultural de fallaires i pubilles de La Pobla de Segur – MANEL FONTELLES, Fallaire – RAMÓN ENRIC GUIMÓ, Fallaire