Quantcast

Els Pallars, 15 de juny 2016: PREMI FAPAC PER L'ESCOLA DE LA VALL FOSCA

L’escola Vall Fosca ha estat guardonada amb el primer premi dels premis FAPAC en la categoria Fem xarxa per l’èxit educatiu, una iniciativa que vol reconèixer la tasca que realitzen les AMPA a favor de l’escola pública i l’èxit educatiu. En aquest cas el projecte premiat de l’escola Vall Fosca és l’Apadrinament de llavors locals, un projecte que vincula tot l’àmbit educatiu dels infants, des dels pares i mares fins als professors, però que també serveix perquè els alumnes coneguin l’entorn de l’escola tan natural com humà. Els alumnes han creat un banc de llavors de plantes autòctones de la Vall Fosca i que amb l’ajuda dels professors i un veí de la Vall conreen al seu hort de l’escola. Un hort que durant l’estiu no queda pas desatès, ja que ells mateixos amb els pares i mares s’encarreguen de distribuir-se les tasques perquè estigui cuidat tot l’estiu. A l’hora del dinar al centre educatiu, treuen molts productes del seu hort i, si algun veí vol llavors autòctones de les que han recollit per plantar al seu hort, les pot anar a buscar a l’escola.