Quantcast

Les federacions de muntanya i esquí s'emporten el gruix de les subvencions a les entitats esportives

Un total de 36 entitats i federacions es repartiran els 3.116.670 euros que el Govern ha adjudicat dins el programa d'ajudes per a l'any 2016, el que suposa un increment del 4,06% respecte a l'any anterior. El secretari d'Estat d'Esports, Jordi Beal, ha explicat que s'ha fet una aposta especial per la Federació Andorrana d'Esquí, que rebrà un milió d'euros, amb l'objectiu d'aconseguir que hi hagi representació andorrana als campionats del món d'esquí alpí que se celebraran al Principat en 2019. Una altra de les entitats més beneficiades és la Federació Andorrana de Muntanyisme, que rebrà una ajuda de 196.000 euros per fer front a un programa d'esquí de muntanya que ha incrementat el número d'esportistes participants i el seu nivell.

D'una altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat la modificació de l'article 30 de la Llei d'Immigració, un article amb incidència directa amb les autoritzacions de residència dels esportistes. Beal ha explicat que la voluntat és afegir el concepte d'alt nivell, i conjuntament amb el Ministeri d'Interior s'ha creat una autorització similar a la de les residències passives. El Departament d'Esports serà l'encarregat de verificar les característiques per poder considerar un esportista d'alt nivell i aprovar aquest tipus de permís.