Quantcast

L'Escola Nostra Senyora de Meritxell amplia els horts gràcies al Cos de Voluntaris per la Natura

Amb motiu del fi de curs, els alumnes del Curs de Voluntaris de la Natura (CVN), han presentat els treballs de millora dels jardins del centre. Aquesta és la quarta edició del curs d'inserció per a joves i la segona edició que les pràctiques es duen a terme a l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. A banda de la instal·lació dels horts, en aquesta segona edició ha estat instal·lada una compostadora i ha estat acondicionat el ferm de diferents espais exteriors per a millorar l'accessibilitats de les persones amb cadira de rodes. Aquests treballs els han portat a terme de forma conjunta amb usuaris del centre que han ajudat els estudiants del Curs de Voluntaris de la Natura (CVN).   

David Baró, cònsol major de la Massana ha destacat que els joves poden aplicar els coneixements pràctics que han après i que poden compartir els coneixements amb els usuaris del centre. «La idea és continuar i fins i tot volem donar amplitud a nivell nacional amb la col·laboració del Govern d'Andorra», a d'altres jardins i horts urbans. La presidenta de l'escola, Pilar Díez, ha remarcat que es troben estudiant millores a fer al centre en les properes edicions. En diferents espais que s'estan remodelant es planteja la construcció d'espais d'ombra amb la construcció d'estructures vegetals que facin cobert.  

La presidenta destaca els beneficis pels usuaris de l'activitat de l'hort perquè «els agrada veure'l com créixer, regar, com surt la fruita i la verdura», remarcant que els usuaris surten de la monotonia amb activitats com aquesta.   

Cinc joves que realitzen el Curs de Voluntaris de la Natura fan diverses pràctiques relacionades amb la jardineria, la gestió forestal i la ramaderia. Entre alguns dels treballs que han realitzat els joves arreu del país, s'hi compten actuacions als camins, actuacions al bosc de Vallnord o a Andoflora ajudant el comú. També són previstes actuacions al refugi del Comapedrosa o al Refugi de la Baronia dels Cortals d'Encamp. El CVN és possible gràcies a les aportacions de Carisma, Bomosa, Fundació Julià Reig i Assegurances Generals.