Quantcast

Escaldes i Ordino s'uneixen per engrandir la festa del Tour del 10 al 12 de juliol

El 10, 11 i 12 de juliol Andorra esdevindrà l'epicentre del millor ciclisme mundial, per l'arribada del Tour de França. L'etapa del diumenge 10 de juliol finalitzarà a Arcalís després de recórrer diversos punts d'Andorra, mentre que el dimarts 12 de juliol, amb una jornada intermitja de descans, els ciclistes sortiran d'Escaldes direcció França. Per tal d'engrandir aquest esdeveniment, i convertir-lo en una gran festa per als turistes però també per a la població del país, els dos comuns més implicats en la cursa, Escaldes-Engordany i Ordino, han organitzat un conjunt d'activitats paral·leles abans, durant i després. Es preveu una afluència molt important de turistes, més que en les dues darreres edicions en què el Tour es va enfilar fins Ordino, ja que aquesta vegada són tres dies, per la jornada de descans, ha destacat el conseller d'Administració, Comunicació, Dinamització i Comerç del Comú d'Ordino. “L'hotel Coma, designat per l'organització, ja està ple, i els restauradors i hotelers ja fa molts dies que ens diuen que per aquelles dates ja ho tenen pràcticament ple”, ha destacat Herver. Per tot plegat, seran “tres quatre dies d'autèntica bogeria de gent”.

D'entre les activitats programades a la parròquia d'Ordino, la primera tindrà lloc el 8 de juliol i anirà a càrrec de l'esportista Xavi Casas. Intentarà repetir el rècord Guiness del 2008 de salt per damunt de persones amb bicicleta.

Els dies 9 i 10, hi haurà classes de zumba i spinning a l'aire lliure, actuació dels castellers d'Andorra i l'Esbart Dansaire, o una festa nocturna a Arcalís amb barbacoa i música en viu. Durant aquells dies també es podrà veure una exposició fotogràfica dels 100 anys del Tour pels carrers d'Ordino, i s'instal·larà un 'village' davant l'oficina de turisme amb la participació de marques d'esport i nutrició.

En total, “seran una vintena d'activitats”, ha destacat Herver, que aniran paral·leles al sorteig d'una bici de carretera de la marca Megamo. Per aconseguir-la, caldrà fer-se amb el PassTour, un passaport amb tota la informació sobre el Tour de França i establiments col·laboradors. Els qui consumeixin a un mínim de tres obtindran uns segells que els permetran participar al sorteig.

D'altra banda, Herver ha explicat que s'està treballant per poder instal·lar una pantalla gegant a la plaça Major on es pugui seguir el desenvolupament de la cursa en viu, així com s'està contactant amb privats perquè cedeixin espais per poder aparcar els vehicles que vulguin venir a veure passar els ciclistes.

Pel que fa a Escaldes-Engordany, el seu cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat que la parròquia tindrà també un 'village' muntat pel propi Tour, el qual anirà acompanyat d'activitats culturals paral·leles organitzades per la corporació, com concerts de la setmana del Jazz o un dedicat a França dins del cicle Nits del Món. A més, la nit del dia 10 i tot el dia 11 Vivand convertirà l'avinguda en un espai ciclista. “Serà conjuntament amb l'associació de comerciants d'Andorra la Vella i es tematitzaran els aparadors amb efectes del Tour de França, des de bicicletes a mallots i d'altres activitats”, ha informat Calvet.

Calvet ha reconegut que durant els dies que la cursa sigui al país, “la circulació per Escaldes serà complicada”, ja que fins a tres hotels acolliran equips i el Clot d'Emprivat serà l'aparcament de camions i vehicles de l'organització. La sortida de l'etapa es farà darrere de l'hotel Roc Blanc.