Quantcast

Alejandro Cao de Benós, 'ambaixador' de Corea del Nord, detingut per tràfic d'armes

El 'ambaixador' de Corea del Nord a Espanya, Alejandro Cao de Benós , ha estat detingut a Tarragona amb una altra persona dins d'una operació de tràfic de armes prohibides . El diari 'El Mundo' assenyala que la Guàrdia Civil espera que es produeixin més d'una desena de registres en diversos llocs del país en els pròxims dies.

Pel que sembla, l'home encarregat de representar el país més hermètic del món en el nostre de forma no oficial ni reconeguda, estaria implicat en tràfic i possessió d'armes prohibides. De moment s'ha confiscat una pistola detonadora trucada per utilitzar-la com munició.

Cao de Benós és conegut a casa nostra per aparèixer en documentals i reportatges de periodistes espanyols en els quals es presenta com l'únic estranger que treballava per al règim de Kim Jong-Un i com a delegat del Govern del país de Corea del Nord . S'encarrega de mostrar el dia a dia a la zona, sempre amb censures i restriccions, i de vanagloriar la figura del dictador negant que les persones visquin en una dictadura.

No obstant això, els periodistes que han treballat amb ell sospiten que podria ser un estafador, ja que la feina de casa s'assemblen més a les de guia turístic i els que viatgen allà sempre acaben detinguts i amb material confiscat.