Quantcast

El jutge permet obrir les bosses de sang de la 'operació Port' per identificar els implicats

L'Audiència Provincial de Madrid ha decidit donar 'carpetada' a la 'Operació Port' amb una sentència històrica en la qual el jutge ha acceptat la petició de les autoritats esportives i la fiscalia de lliurar les 211 bosses de sang i plasma requisades al doctor Eufemiano Fuentes per poder identificar els esportistes que es realitzaven autotransfusions per millorar el seu rendiment.

D'aquesta manera, el jutge Alejandro Maria Benet permetrà que l'AMA, l'Agència Mundial Antidopatge, podrà acarar les bosses de sang o el plasma amb l'ADN que considerin necessari mentre que no provingui d'una base de dades que pertanyi a la policia. L'AMA controla mostres de milers d'esportistes que han passat el control antidopatge, conservant congelades totes les seves mostres.

En la sentència, sorprenentment, això sí, el jutge ha absolt de tots càrrecs de delicte contra la salut pública al propi Eufemiano Fuentes, el capitost d'aquesta xarxa de dopatge. També queden eximits de responsabilitat, Ignacio Labarta, Yolanda Fuentes, Manolo Saiz i Vicente Belda, els quals podran recuperar la seva protagonistmo en l'esport.

Malgrat que es tracta d'una bona notícia, encara que es coneguin el nom dels esportistes als quals pertanyien les bosses de sang, no podran ser sancionats. Les faltes prescriure l'any 2009 , és a dir, tres anys després que s'iniciés l'Operació Port.

en el seu moment, únicament 5 ciclistes van ser suspesos, cap d'ells a Espanya. Van ser Jan Ullrich i Jorg Jaksche a Alemanya i Alejandro Valverde, Ivan Basso i Michele Scarponi a Itàlia.