Quantcast

Alt Urgell, 14 de juny 2016: INSTAWALK A LA MUNTANYA D'ALINYÀ I ALLIBERAMENT DE VOLTORS

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a la muntanya d’Alinyà un Instawalk. Organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, un grup d’una quarantena d’igers han pogut veure de prop i en estat salvatge com s’alimenten els quatre grans rapinyaires europeus (voltor negre, aufrany, trencalòs i voltor comú) que es concentren a la zona de la muntanya d’Alinyà. Es tracta d’una activitat única a tot Catalunya.

D’altra banda, aquesta matinada ha tingut lloc l’alliberament definitiu dels sis voltors negres que fa alguns mesos que viuen en gàbia, aclimatant-se per la reintroducció de l’espècie a la zona d’Alinyà, gràcies a la iniciativa que gestiona la Fundació Catalunya ' la Pedrera.

Recordem que el passat 10 de maig es va realitzar el marcatge amb emissors d’aquests ocells. Alinyà és un dels punts d’alliberament de voltors negres del projecte de reintroducció de l’espècie a Catalunya, juntament amb la reserva de Boumort, també al Prepirineu.

Parlen al vídeo: DAVID MANZANERA, tècnic Muntanya d'Alinyà – JORDI DALMAU, equip gestor Muntanya d'Alinyà