Quantcast

Els Pallars, 14 de juny 2016:UNIÓ DEL MÓN ACADÈMIC I MUSEÍSTIC EN TEMPS DE CRISI

El treball en xarxa és el model cap a on es dirigeixen els museus i equipaments culturals i de gestió de patrimoni per superar els temps de crisi. El treball conjunt entre el sector de divulgació i el sector acadèmic és una de les fórmules per conservar, estudiar i al mateix temps divulgar el patrimoni. Aquest tema es va treballar en la darrera jornada organitzada a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu sobre la gestió de patrimoni en temps de crisi.

Tant el món acadèmic com els museus, els darrers anys, s’han diversificat per trobar recursos. En aquest sentit, el grup de recerca en Antropologia del Patrimoni i Parentiu de la Universitat de Barcelona ha iniciat un projecte per veure l’impacte que la reducció pressupostària ha tingut en els museus de territori.

Durant la jornada es va donar a conèixer tres casos de gestió d’equipaments patrimonials per veure cap a on es pot reorientar el futur dels museus territorials.

Parlen al vídeo: MAGDA GASSÓ, cap del servei de museus de la Generalitat de Catalunya – JORDI ABELLA, Director Ecomuseu de les Valls d’Àneu – DANIEL SOLÉ, Xarxa de museus d’etnologia de Catalunya – XAVIER ROIGÉ, Grup de recerca UB