Quantcast

Els Pallars, 14 de juny 2016: MOSTRA GEOLÒGICA A L'AIRE LLIURE I MUSEU DELS SÒLS PIRINENCS

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l’Ajuntament de Tremp han signat aquest migdia un conveni de col·laboració que permetrà la creació del Pirineus Geological Open Museum, una exposició museística permanent de gran format d’objectes geològics a l’aire lliure que s’ubicarà al passeig Pompeu Fabra i el Parc del Barranc del Juncar.

El passeig Pompeu Fabra es convertirà en l’avinguda dels Temps Geològics, i el parc del Barranc del Juncar en un jardí de gran monòlits de roca representatius dels Pirineus.

Això entra dins d’un projecte més ampli de divulgació de la riquesa geològica que es preveu anar desenvolupant fins al 2020 i que inclou també la construcció d’un centre d’interpretació dels sòls dels Pirineus. Tot emmarcat dins de la candidatura Geoparc Conca de Tremp-Montsec que es treballa perquè UNESCO l’atorgui al territori en pocs mesos.

Actualment s’està treballant en el projecte museogràfic tant del museu a l’aire lliure com del centre d’interpretació de sòls, les obres es preveu que comencin durant el 2017 i s’espera que a principis del 2019 ja puguin estar els dos projectes en marxa.

Parlen al vídeo: JAUME MIRANDA, Director ICGC – JOAN UBACH, Alcalde de Tremp