Quantcast

L'assassí d'Orlando era homosexual i client habitual del club gai que va assaltar

La investigació sobre el atemptat a la sala Pulse d'Orlando de diumenge passat continua el seu curs. Després que la policia hagi assenyalat a Omar Mateen com a presumpte autor de la massacre, les autoritats segueixen intentant obtenir més dades sobre el jove d'origen afganès.

Mitjans de comunicació com el 'Orlando Sentinel' asseguren que Omar Mateen era client habitual del club gai que va atacar el passat diumenge. “de vegades s'asseia a beure sol en un racó, i altres vegades s'emborratxava tant que era sorollós i bel·ligerant”, confessava un testimoni al diari .

Altres clients de la sala Pulse assenyalen que Mateen utilitzava “de manera habitual” aplicacions gai per lligar, com Grindr i altres de similars característiques. Aquesta informació complementa la de Kevin West, assistent de la discoteca atacada i que va afirmar a 'Los Angeles Times' que va intercanviar missatges amb el presumpte autor de la massacre en un xat homosexual que es va perllongar “durant un any”.

El cercle més proper d'Omar Mateen també el vinculen amb els ambients gais. Samuel King, antic company d'institut, va assegurar al 'The Daily Best' que l'atacant va assistir a diversos espectacles de drag Queens i comprava menjar en restaurants amb treballadors que parlaven sense prejudicis de la seva homosexualitat.

Totes aquestes declaracions contrasten amb les que va realitzar Sedique Mir Mateen, el seu pare, hores després de la massacre. En la seva versió dels fets va recordar que es va enfadar en veure a dos homes fent-se petons a Miami, una cosa que va en la línia de les declaracions dels seus excompanys de treball, que apuntaven que solia fer nombrosos comentaris homòfobs.