Quantcast

El major atemptat als Estats Units des de l'11S

L'Estat Islàmic va reivindicar ahir l'atac d'Omar Marteen al club gai de Orlando Premi, en què han mort 50 persones. Es tracta del pitjor tiroteig de la història dels Estats Units i l'atemptat més greu en sòl nord-americà des del 11-S.

Encara que al principi, en virtut d'unes declaracions del seu pare es va pensar que l'motivació de l'atac podia ser merament homòfoba l'estat Islàmic ha reivindicat el tiroteig a través de l'agència de notícies Amaq, proper a l'estat terrorista.

A més, l'FBI va confirmar que el terrorista havia trucat al 911 abans de perpetrar l'atac i en aquesta crida va jurar lleialtat a l'Estat Islàmic.

L'atac està cridat a viciar la campanya electoral en marxa i, de fet, el que serà candidat del Partit Republicà ja ha aprofitat la tragèdia per tornar a posar sobre la taula una de les seves polèmiques idees: prohibir l'entrada de musulmans als Estats Units. Trump va aprofitar a més per criticar l'administració demòcrata i demanar la dimissió d'Obama.

"El que ha passat a Orlando és només el principi. Els nostres líders són febles i ineficaces. Ja ho vaig dir i vaig demanar la prohibició. Cal ser durs ", va declarar a Twitter.

El president dels Estats Units, Barack Obama ha ofert, per la seva banda, una roda de premsa en què ha qualificat la massacre de " un acte de terror i un acte d'odi ". I ha afegit: " Davant l'odi i la violència ens anem a estimar els uns als altres i ens mantindrem units per defensar el país ".