Quantcast

L'EFPEM bat el 2015 el rècord de formacions des que està oberta, amb 63, seguides per 550 alumnes

L'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d'Andorra (EFPEM) va batre l'any passat el rècord de formacions ofertes des de la seva posada en marxa, 63 en total, que van ser seguides per 550 alumnes, una xifra que també suposa un creixement respecte d'anys anteriors. Aquest volum de formacions representa un total de 594 hores de formació i tal com recorden des del centre, l'augment de les formacions representa un 16% més respecte de l'any anterior, el 2014.

D'aquesta manera es confirma, tal com comenta el director del centre, Francesc Poujarniscle, l'interès per cursar les formacions que ofereixen, un increment que es veu, per exemple, en el fet que en el bloc general d'estiu ja hi hagi inscrites 64 persones quan les places disponibles són 30, per la qual cosa des de l'escola s'han plantejat fer dos grups per intentar, d'aquesta manera, “que ningú es quedi fora”. Es tracta d'una formació comuna per a tots aquells que volen, posteriorment, fer especialitzacions i en què es tracten temes com ara la psicopedagogia o les ciències biològiques, entre d'altres.

Les formacions que tenen més demanda continuen sent les d'esquí, surf de neu i muntanya; però les formacions que es donen des del centre són diverses i, per exemple, el director recorda que ara com ara estan duent a terme una per a monitors de lleure que està pensada per a aquelles persones que després treballaran en esplais, colònies o centres de joventut, entre d'altres sortides professionals. Des de l'EFPEM se li dóna molta importància “a la part educativa” tenint en compte que aquestes persones estaran en contacte amb infants i joves i moltes vegades seran per a ells “un referent”. També hi ha moltes persones que assisteixen als cursos de reciclatge que s'ofereixen.

“La demanda és, en general cada vegada major”, exposa Poujarniscle, posant com a exemple, també, les homologacions que fan des de l'escola dels títols de les persones que vénen a exercir al país, per examinar si les formacions que acrediten són suficients per a un seguit de competències que han de tenir. Darrerament, les homologacions de títols de monitors han experimentat un augment.

Poujarniscle també creu que el fet que des de l'escola s'estigui oferint una formació des de fa uns anys, fa que “molta gent s'estigui dedicant”, per exemple, a oferir activitats esportives en muntanya i que també les empreses optin per contractar aquests professionals acreditats.

El director de l'EFPEM creu que les formacions que ofereixen són prou conegudes i, a més a més, assisteixen a tots els fórums i xerrades possibles per exposar als joves quines opcions tenen. Recorda que al país poden optar per fer una formació professional en activitats esportives i després fer una especialització a l'EFPEM, “és el millor”, exposa, recordant que molts joves opten per aquesta opció.