Quantcast

Més d'una vintena de mandataris internacionals debatran sobre temes d'actualitat política i econòmica

El president de Bòsnia Hercegovina, Mladen Ivanic; el primer ministre de Macedònia, Nikola Gruevski; els expresidents de Sèrbia, Bulgària o Croàcia, Boris Tadic, Petar Stoyanov i Ivo Josipovic, respectivament; l'expresidenta de Letònia Vaira Vike-Freiberga, o l'exprimera dama d'Ucraïna Kateryna Yushchenko. Aquestes són només algunes de les personalitats polítiques internacionals que participaran els dies 13 i 14 de juny en una de les reunions mensuals del Centre Internacional Nizami Ganjavi que se celebrarà a Andorra amb el suport de la Fundació Julià Reig.

Sota el lema 'Forces globals, veus locals', fins a 22 persones influents en els seus països debatran sobre diferents aspectes de l'actualitat, principalment política i economia, dins un món globalitzat. Les jornades, que tindran lloc a l'Andorra Park Hotel, seran inaugurades pel cap de Govern, Toni Martí, i les clourà el síndic general, Vicenç Mateu.

Un dels organitzadors, Rza Aliyev -resident al país-, ha explicat en declaracions a l'ANA que ja es va realitzar una d'aquestes reunions a Andorra durant el setembre del 2014, i ara de nou es torna a escollir perquè “volem que sigui un centre de negocis i de discussions”. A més, ha considerat que es tracta d'un destí molt segur per a gent d'alt nivell.

El Centre Internacional Nizami Ganjavi està format per una vintena de presidents actuals i més d'un centenar d'expresidents de tot el món. Per part d'Andorra hi ha l'excap de Govern Òscar Ribas.