Quantcast

Alt Urgell, 10 de juny 2016: INAUGURACIÓ DE LA COPA DEL MÓN DE CANOE ESLÀLOM

Aquest dijous ha quedat inaugurada la Copa del Món de Canoe Eslàlom, competició que durarà fins al diumenge 12 de juny. La cerimònia d'inauguració ha omplert els carrers de la Seu d’Urgell amb centenars d’esportistes, tècnics, turistes i espectadors locals que han seguit la desfilada, precedida pel diable, que ha recorregut el traçat que han anat fent els representants de 48 països provinents d’arreu del món. Entre l’equip espanyol, que enguany estarà integrat per 14 palistes, destaca la presència dels bascs Maialen Chourraut (K1D) i Ander Elosegi (C1H), els quals tenen possibilitats de fer podi als Jocs Olímpics de Rio 2016 i repetir el bon resultat obtingut als Jocs Olímpics de Londres 2012 (on es van classificar tercera i quart, respectivament). També hi és la catalana Núria Vilarrubla (C1D), actual campiona d’Europa, campiona del Món Sub23 a Foz do Iguaçu (Brasil) i campiona de la Copa del Món de Pau (França) en 2015.

L’ambient esportiu d’aquest gran esdeveniment ha estat present en tot moment. Així, els nens urgellencs han portat els noms dels països amb rems, i diverses piragües antigues restaurades decoren carrers i la ciutat. Els aparadors de les botigues, a més, també s’han unit a la festa amb les decoracions. A més, s’ha comptat amb una actuació de dansa contemporània inspirada en els moviments de l’eslàlom.
La Seu, doncs, respira ambient de festa i competició, i l'ocupació hotelera també se'n beneficia.

La desfilada va sortir a les vuit del vespre de la Plaça Patalín i va arribar a la plaça dels Oms, davant de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell.

Parlen al vídeo: NÚRIA VILARRUBLA, campiona d’Europa – JOAN CANUT,director Hotel Nice de la Seu d'Urgell