Quantcast

Alt Urgell, 10 de juny 2016: 12 hores de Patchwork a la Seu d'Urgell

El patchwork és un vocable anglès que vol dir treball de pedaç, o el que és el mateix, confeccionar peces unint fragments de teles de diferents tipus i colors, conegut també com a treball amb pegats o simplement pegat.
El patchwork, l’aplicació i l’encoixinat són tres tipus de tècniques de cosit que es fan servir per confeccionar edredons, bosses, moneders o quadres.
Probablement aquestes són les formes més antigues de costura, i la seva utilització va venir donada més per la necessitat que per les pretensions ornamentals. 

El seu origen data d’èpoques molt antigues, s’han trobat mostres de teixits de patchwork en sales funeràries egípcies i una funda per cadira de muntar amb aplicacions de feltre del segle IV a. de C. feta al sud de Sibèria.

Ara aquest estil de cosit és una moda i una manera de relaxar la ment i, alhora, confeccionar peces molt originals. Aquest dissabte, aquesta tècnica serà protagonista de les 12 hores de patchwork que se celebraran a la Seu d’Urgell.

La trobada tindrà lloc al centre cívic El Passeig de la capital urgellenca, i de moment ja hi ha més d’una vintena de participants.

Parlen al vídeo: REMEI ESTAÑOL, merceria Voraviu de la Seu d’Urgell