Quantcast

La Cerdanya, 10 de juny 2016: 19è CONGRÉS D'HISTÒRIA DE LA MEDICINA CATALANA

La Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà acull des d’aquest divendres i fins diumenge la XIX edició del Congrés d’Història de la Medicina Catalana, que per primera vegada es celebra a la comarca. El president del comitè organitzador, el doctor i professor Ferran Sabaté, ha explicat que durant aquests tres dies s’han programat una seixantena de ponències on es tractaran temes relacionats amb la història de les ciències de la salut, com la farmàcia, la infermeria, l’antropologia o la psicologia.

Els congressos d’història de la medicina catalana es celebren cada dos anys des del 1970. En aquesta edició s’hi han inscrit una cinquantena de congressistes, procedents de Catalunya, Andorra, les Illes Balears i diferents indrets de l’estat espanyol. Durant el congrés es presenten sis llibres, dos d’ells de temàtica comarcal, titulats ‘Personatges de la sanitat cerdana’ i ‘Topografia Mèdica de Puigcerdà’.

El congrés l’organitza la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i la Societat Catalana d’Història de la Medicina.

Parlen al vídeo: FERRAN SABATÉ, PRESIDENT COMITÈ ORGANITZADOR