Quantcast

Una jove al·lèrgica mor per un petó del seu nòvio que va menjar cacauets

En els últims dies, el diari 'Telegraph' ha rescatat la trista història de Myriam Ducre- Lemay, una jove de 20 anys , que havia trobat l'amor després de molts desenganys sentimentals. Tots dos havien començat la seva relació fa poc temps i hi havia molts secrets entre ells que no coneixien. Com quines? Que era al·lèrgica als cacauets.

En una de les cites, el seu nou xicot li va donar un petó a Myriam just després d'haver-se menjat un sandvitx de crema de cacauets abans de quedar junts. Ella va començar a sentir-se malament, a tenir dificultats per respirar. Va intentar agafar aire amb el seu inhalador per l'asma però va ser una cosa en va.

Els metges van arribar en vuit minuts al bar a el que havien quedat però no van poder fer absolutament res per salvar-li la vida. De camí a l'hospital, Myriam va patir una parada cardiorespiratòria a l'ambulància. Allà van intentar per última vegada reanimar-la encara que no ho van aconseguir.

L'informe forense, que es va donar a conèixer en 2014 , va demostrar que el cacauet es va convertir en l'element fonamental d'aquesta tràgica mort.

Quatre anys després, la seva mare ha tingut la força suficient per explicar la història i intentar conscienciar la societat del perill de les al·lèrgies i de la necessitat d'estar pendent dels fills i filles que pateixen malalties d'aquestes característiques. Important portar sempre la medicació, cosa que Myriam no portava a la bossa en el moment de la seva mort.