Quantcast

El fiscal manté els 19 anys i mig de presó per a Iñaki Urdangarin

La Fiscalia anticorrupció manté la seva petició de 19 anys i mig de presó per a Iñaki Urdangarin, i de 16 i mig per el seu exsoci Diego Torres, per liderar una trama empresarial amb la qual van aconseguir apoderar-se de fins 6,2 milions d'euros de les administracions públiques eludint els requisits exigits per les normes de contractació pública.

el motiu pel qual no s'ha decidit modificar la seva sol·licitud és perquè cap dels acusats ha mostrat penediment ni ha tornat la quantitat suposadament defraudada . El fiscal Pedro Horrach donarà a conèixer aquestes conclusions als acusats que durant el matí d'aquest divendres estaran presents a la banqueta.

El fiscal manté les mateixes penes per a tots els acusats excepte per l'exconsellera delegada de Madrid 16 Mercedes Coghen i per als exalts càrrecs de Balears acusats, per als que rebaixa la seva petició, entre els quals es troba l'expresident del Govern Jaume Matas .

Per la seva banda, Mans Netes manté la seva petició de vuit anys de presó per a la infanta Cristina pels delictes fiscals dels quals l'acusa com a cooperadora necessària d'Aizoon.