Quantcast

Antena 3 fa passar a una periodista per una turista que no entén el valencià

Antena 3 Notícies torna a estar a l'ull de l'huracà després que un usuari de Youtube rescatés un vídeo de la cadena en el qual apareix una dona assegurant que no entén molt bé els senyals de trànsit instal·lades per l'alcalde Joan Ribó .

La gestió de l'alcalde d'un dels anomenats "ajuntaments del canvi" està donant que parlar. Resulta que la Regidoria de Mobilitat de València va decidir instal·lar algunes senyals de trànsit en valencià sense la corresponent traducció a l'espanyol.

Això ha causat un gran enrenou entre la ciutadania i ha provocat que els sindicats posin el crit al cel, ja que la mesura podria provocar embussos o accidents. Des del Govern asseguren que aquesta acció forma part de les regles d'ús i normalització del valencià.

Davant d'aquest escenari, Antena 3 Notícies sortir al carrer per comprovar si la mesura afectaria els turistes que arriben en cotxe a València. La notícia passaria desapercebuda si no fos perquè una de les turistes que intervé en el tall no és una turista sinó una dona anomenada Laura Ferreres .

L'encarregat de la publicació del vídeo a Youtube, Ca Nyot, explica a la descripció que aquesta dona és una periodista valenciana que va treballar com a redactora en els informatius d'Antena 3 durant l'estiu passat.

en el vídeo apareix Ferreres dient, en referència als senyals, que "no em queda molt clar si he de passar amb el cotxe" . Tot seguit, el vídeo mostra a Laura com a reportera de televisió d'un canal valencià en què parla a la perfecció la llengua.

Això no ha passat desapercebut a Twitter, on han retret a Herreras que no hagi seguit el codi deontològic del periodisme.

Ella s'ha defensat a través d'aquesta xarxa social dient (en valencià) que "es tracta d'una mala utilització que només vol crear polèmica. És un tall de veu d'uns segons. S'està fent esment d'una cosa que no ho és ".