Quantcast

El Govern i l'Institut Guttmann volen desenvolupar accions formatives per als professionals del Principat

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, han visitat, aquest divendres, les instal·lacions hospitalàries de l'Institut Guttmann de Badalona. El Govern i l'Institut Guttmann tenen una relació de col·laboració des del 2008, que es va refermar el desembre del 2014 amb la signatura del conveni marc de col·laboració entre el Ministeri de Salut i Benestar i l'Institut Guttmann. Així, durant la visita s'han pogut tractar diverses vies per desenvolupar alguns punts del conveni, en matèria d'afers socials, en què es pot enfortir la col·laboració, tal com han informat des de l'Executiu a través d'un comunicat.

Així, entre les diferents vies a explorar, es vol enfortir el suport i assessorament en matèria sociosanitària, establir noves col·laboracions en accions formatives, així com poder compartir programes de sensibilització social. Totes aquestes accions formatives aniran destinades a potenciar la millora del coneixement, les habilitats i, en general, el desenvolupament continuat dels professionals d'Andorra.

De fet, l'Institut Guttmann disposa d'una àmplia oferta docent i d'una intensa activitat de recerca molt beneficiosa per al nostre país.
Pel que fa a la sensibilització social, l'Institut Guttmann posa a disposició el programa 'Game Over, no te la juguis', destinat a prevenir els accidents de trànsit entre els joves per mitjà d'accions i intervencions a les escoles.

A més, des de l'Institut Guttmann es duen a terme treballs de recerca en matèria de discapacitat, i s'ha exposat la possibilitat que Andorra hi pugui participar.

El director gerent de l'Institut Guttmann, Josep M. Ramírez, ha rebut el ministre i la secretària d'Estat, que durant la seva estada al centre han visitat l'aula d'informàtica, la sala d'estimulació sensorial, l'àrea de rehabilitació neuropsicològica i l'àrea de rehabilitació funcional.