Quantcast

Andorra acull una Aula Confuci per a estrènyer les relacions comercials amb la Xina

Aquest dijous ha tingut lloc la creació de l'Aula Confuci d'Andorra a la Universitat d'Andorra (UdA) amb la participació del rector de l'UdA i els directors de la Fundació Institut Confuci de Barcelona que han signat el conveni de col·laboració entre les dues institucions. A més, la jornada inaugural d'aquesta Aula s'ha celebrat amb un recital de poesia Tang amb música de guzheng (cítara xinesa), i tallers culturals de cal·ligrafia, pintura xinesa, horòscop xinès, balls folklòrics i kung-fu.

L'Aula Confuci d'Andorra oferirà cursos de llengua xinesa, cultura i activitats culturals en centres d'ensenyament superior, instituts i escoles, organismes del govern i la Cambra de Comerç, entre d'altres. Dins de les seves competències dissenyarà i oferirà formació especialitzada en llengua i cultura xineses dirigida al sector turístic. 

Precisament, al conveni de signatura hi ha assistit el ministre d'Educació i Ensenyament Superior que ha destacat la potència cultural de la Xina. “No hem de negar que hi ha un interès econòmic amb la Xina on s'està generant uns volums de turisme i hem d'estar preparats per poder atraure el mercat xinès i anar a buscar ofertes de negoci” ha dit el ministre. 

El director de l'institut a Barcelona Chang Shiru ha celebrat la incorporació d'Andorra a les més de mil aules i instituts xinesos que es troben escampats arreu del món: “Andorra ha d'estar al mapa dels Confuci, i el Govern va prendre la decisió d'obrir l'aula, i amb Andorra ja són 136 països que disposen d'aula o bé institut Confuci”, ha dit. El rector de la Universitat, Miquel Nicolau, ha destacat les formacions més pràctiques que es podran realitzar adreçades al sector de l'hosteleria i el comercial, “no és un projecte qualsevol, perquè es troba alineat amb molts eixos estratègics de la universitat, com és el de la internacionalització”. A més, el rector ha destacat que el 7 de juliol s'iniciarà un curs que serà l'estrena d'aquesta formació, de llengua, cultura i coneixement per millorar les relacions del turisme i les relacions comercials.
   
L'Aula Confuci d'Andorra s'ha pogut crear gràcies a l'aprovació de Hanban (Oficina central de l'Institut Confuci) i compta amb el suport institucional del Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior del Govern d'Andorra i de l'Oficina d'Afers Educatius de l'Ambaixada de la República Popular de la Xina.