Quantcast

La Cerdanya, 8 de juny 2016: COMISSIÓ PER LA REDACCIÓ DEL NOU PDU DE LES ESTACIONS

La plataforma veïnal Salvem la Molina vol participar en la redacció del nou Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions de la Molina i Masella que el Govern està preparant. Per això demana que es creï una comissió específica per fer-ne el seguiment i que el territori pugui consensuar amb l’administració els futurs eixos del document.

La presidenta de l’associació, Núria Martí, tem que l’ambigüitat d’alguns punts del primer esborrany, que li va facilitar la Direcció General d’Urbanisme, acabi portant a una nova especulació i edificacions massives en aquesta zona. A més, es mostra en contra d’una possible ampliació de l’aparcament de l’estació de La Molina i la construcció de nous edificis a l’entorn.

Martí també ha manifestat els seus temors vers a un hipotètic eix comercial a La Molina i demana que es detalli com serà i que, en qualsevol cas, no perjudiqui els comerciants que hi ha actualment al municipi.

Per la seva banda, l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, ha recordat que el nou pla urbanístic de les estacions es troba actualment en una primera fase i que, per tant, recull projectes i pensaments a llarg termini. Moliner veu amb bons ulls la participació de tots els agents implicats, tot i que deixa en mans de la Direcció General d’Urbanisme la creació o no d’una comissió de treball.

La plataforma Salvem la Molina va néixer el 2009 i actualment està formada per una cinquantena de veïns, la majoria d’ells segons residents.

Parlen al vídeo: NÚRIA MARTÍ, PRESIDENTA PLATAFORMA SALVEM LA MOLINA – RAMON MOLINER, ALCALDE D’ALP