Quantcast

Un text que anima a no rendir-te en els exàmens finals es fa viral

Potser siguis dels que està patint pels últims exàmens de la carrera, l'institut o Selectivitat. Sabem que el cansament s'apodera d'un després de molt de temps estudiant, però el últim viral de Facebook et farà treure forces per continuar.

Es tracta d'un text publicat per la pàgina de Facebook ' Dinamita als ulls ', que ha passat en a penes uns dies de 10.000 a més de 55.000 seguidors, tal com assegura el seu autor, una jove de 25 anys que prefereix mantenir-se en l'anonimat, a Verne.

el text és el següent:

Sé que portes més de mitja vida entre llibres i apunts, que de vegades perds la motivació, i que el camí és difícil i terriblement llarg. Però, per favor, no cedeixis. No et rendeixis en totes aquestes ocasions en què hauràs de rebutjar un pla per estudiar. Tampoc ho facis quan el sol entre per la teva finestra, convidant-te a sortir a tu per la porta. Sé que serà dur escoltar el silenci d'una casa en la qual tots dormen mentre tu dónes el penúltim repàs. Conec de sobres aquesta sensació de derrota quan li entregues tot el teu temps, la teva il·lusió, les teves nervis i la teva capacitat a un examen que, finalment, no surt com esperaves. I que enyores el teu temps lliure, els teus amics, la teva migdiada, i que la teva família ha desenvolupat l'increïble poder de suportar teu caràcter en exàmens. Però, ara, no pots rendir-te.

Molts s'han quedat pel camí i et planteges un milió de vegades si la teva decisió ha estat correcta, si el sacrifici val la pena, o si seria millor haver triat qualsevol altra opció més fàcil. No et rendeixis, perquè TU ets el que aquest món necessita, perquè la teva capacitat de sacrifici et donarà a tu un futur millor ia tots una societat millor. Perquè per molt que a vegades dubtis, si portes més de mitja vida formant-per això, és perquè realment t'agrada. No importa quantes vegades ho aborrezcas i reneguis de les teves decisions, estic segura que cadascuna d'elles han fet de tu una millor persona. No et rendeixis, perquè sé que en meitat d'aquesta solitud de les nits en vetlla i els cafès carregats, sonarà el telèfon i trobaràs una veu amiga que aconseguirà animar-te. Tu també ploraràs amb una nota d'examen i tindràs tracte de buscar les paraules perquè els altres entenguin que per a tu no és només un número, que darrere d'aquesta qualificació està el teu esforç i, sobretot, els teus somnis. I podràs plorar un dia, però l'endemà has de aixecar-te de nou i menjar-te el món. Un món que et pertany. No cedeixis. Perquè a l'ombra d'aquest projecte està la teva família, que se sent orgullosa de tu i fa seus els teus triomfs. Perquè aquest futur que tant anheles arribarà, més tard o més d'hora, però arribarà. I mentre arriba, gaudeix dels descansos a la biblioteca, de l'esport, de l'estoneta al sofà, dels detalls dels teus pares per fer-te la rutina més senzilla, dels repassos amb els teus companys, de les rialles entre amics, de la xocolata i del te, d'una vela nova a l'escriptori, de sentir-te identificat amb altres persones, d'una abraçada d'ànim i de tots aquells col·legues que coneixeràs pel camí i que nodriran la teva experiència a través de la seva.

No et rendeixis. Perquè ho aconseguiràs, perquè encara que no ho creguis, ja ho estàs aconseguint.

La publicació compta amb més de 83.000 reaccions, més de 12.000 comentaris i ha estat compartida més de 122.000 vegades.