Quantcast

França alertarà de possibles atemptats terroristes mitjançant a una 'app'

L'Eurocopa de França 2016 està a la volta de la cantonada , aquest divendres es disputarà el partit d'inauguració del torneig. Com ja sabem, el passat mes d'octubre hi va haver un tràgic atemptat terrorista a la capital francesa i el resultat final va ser una gran quantitat de morts i ferits, de manera que la por segueix en molts habitants de terres franceses. Dins de res va a donar començament un esdeveniment d'aquesta importància com l'Eurocopa, alguns temen davant la possibilitat d'un nou atemptat, però s'ha tret a llum una aplicació de mòbil que pretén tranquil·litzar els ciutadans. L'aplicació es diu 'Saip' .

Les autoritats franceses han llançat una nova aplicació de mòbil totalment gratuïta i que està disponible tant per als usuaris d'Apple com els de Google. L'objectiu de l'aplicació és advertir als seus usuaris el més ràpid possible si hi ha risc d'atemptat per una zona propera a la que es troba en aquests instants. Qualsevol fet mínimament sospitós de ser informat a través d'aquesta nova aplicació de smarthphone.

L'aplicació està disponible en francès i en anglès, de manera que també podrà ser utilitzada per milers de turistes que es van a desplaçar a França durant l'Eurocopa. Les autoritats franceses animen a tots els ciutadans a baixar-se l'aplicació en el seu dispositiu mòbil, tot i que està feta principalment per als aficionats que vagin als estadis i per als ciutadans que visquin a prop de les seus en què es jugaran les trobades. En descarregar l'aplicació, també es tindrà a disposició un manual que indica com actuar en cas d'atemptat .