Quantcast

Un mico deixa sense llum durant quatre hores a tot Kenya

Kenya va viure aquest dimarts un dels apagades més importants que recorden els nadius. Durant quatre hores, el país africà va estar durant quatre hores sense llum per un problema en un transformador a la central hidroelèctrica més important del país.

Aquest dimecres, KenGen, encarregada de subministrar l'energia a Kenya, ha informat a través d'un comunicat que el responsable d'aquest tall d'energia va ser … uN MONO! Sí, el 'animalet' en qüestió va caure sobre el sostre de la planta de Gitaru, situada sobre el riu Tana a uns 160 quilòmetres al nord de la capital, Nairobi, posant en funcionament el transformador sense que fos necessari.

"Les estacions de KenGen estan protegides per tanques electrificades que mantenen allunyats als animals salvatges " , ha explicat la companyia elèctrica a través d'un comunicat . Des de l'empresa han assenyalat que es tracta d ' "un incident aïllat" i que treballen dia rere dia per millorar la seguretat de les seves plantes i evitar eventualitats d'aquest tipus.

La central hidroelèctrica de Gitaru és la que més capacitat té de Kenya, ja que genera la cinquena part de l'electricitat consumida al país, arribant als 225 megawatts.