Quantcast

Interroguen l'arquebisbe de Lió per amagar possibles casos de pederàstia

La policia francesa ha iniciat una investigació que afecta el cardenal de la diòcesi de Lió, Philippe Barbarin, qui podria estar vinculat, presumptament, amb un cas de pederàstia . Fa uns mesos, els tribunals van obrir una investigació a diversos responsables catòlics per "no denunciar" la inculpació d'un sacerdot per suposades agressions sexuals a escoltes entre 1986 i 1991.

Barbarin ha arribat a primera hora d'aquest dimecres a la comissaria central de la policia per ser interrogat pels agents davant el silenci que ha realitzat el seu arquebisbat davant d'aquests escàndols.

Tot i la situació, Barbarin no ha estat detingut en cap moment , ja que l'interrogatori posa punt i final a les investigacions, clau per saber si s'arxiva o no el cas.

En els últims mesos, Barbarin ha negat el coneixement dels abusos sexuals a dit menors tot i que sí que ha reconegut que en aquesta diòcesi van tenir lloc "errors" en la lluita contra la pederàstia i l'elecció de certs sacerdots.

El Vaticà ha sortit al pas de les acusacions a l'arquebisbe de Lió , apuntant que va solucionar la causa "amb molta responsabilitat". El papa Francesc, això sí, ha reiterat en nombroses ocasions que "un bisbe que canvia d'Església a un sacerdot sabent que és un pedòfil és de ser un inconscient i que el millor que pot fer és presentar la seva decisió".