Quantcast

Hillary Clinton ja és candidata: "Hem arribat a una fita històrica"

Hillary Clinton està a punt de complir el somni de convertir-se en la primera dona candidata a la presidència dels Estats Units. Aquest dilluns sumava ja 2.383 delegats, el que li otrogaba la amyoría, segons a l'agència AP, però aquest dimarts s'ha sumat a aquesta xifra diversos centenars en sumar les victòries de Nova Jersey, Nou Mèxic, Dakota del Sud i Califòrnia. En aquestes circumstàncies les possibilitats de l'altre aspirant demòcrata, Bernie Sanders, d'imposar-se en la convenció de finals de juliol són mínimes.

La pròpia Hillary Clinton va celebrar ahir a la nit el seu triomf amb una exultant intervenció en un escenari de Brooklyn, Nova York, on va qualificar la seva victòria de " fita històrica " . " Gràcies a vosaltres hem aconseguit que en la història de la nostra nació una dona sigui nominada per un dels grans partits ", va dir. " Hem molt als que van venir abans. La victòria pertany a generacions de dones i d'homes que han lluitat i s'ha sacrificat i ha fet possible aquest moviment ".

Clinton també felicitar Sanders per la seva "extraordinària campanya" i el va convidar a concentrar ara en " el que ens uneix ".

Hillary Clinton haurà d'enfrontar gairebé amb tota probabilitat al multimilionari Donald Trump com a candidat del Partit Republicà.