Quantcast

'La tarda més avorrida de la història', de Francisco José Hidalgo i Alex Manalo, s'endú el primer premi del RECcrea

Els joves estudiants del Col·legi Sagrada Fami'lia Francisco Jose' Hidalgo Garci'a i Alex Manalo Mameng, amb 'La tarda me's avorrida de la histo'ria', s’han endut el primer premi del segon concurs de curtmetratges RECcrea, organitzat pel Servei de Poli'tica Lingu'i'stica i l’Associacio' Ull Nu amb el suport de Pyre'ne'es Andorra, Ra'dio i Televisio' d’Andorra i el Comu' d’Andorra la Vella.

En un acte celebrat aquest dimecres al vespre al Centre Cultural La Llacuna, els guanyadors han rebut de mans de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, un val de compra de 700 euros per als grans magatzems Pyre'ne'es Andorra. En segon lloc (val de 500 euros) han quedat Si'lvia Bardaji' Obiols, Marta Iba'n'ez Igual i Cristina Villasevil Almarcha, del mateix centre escolar que els guanyadors, per 'L’u'ltima nit'. El tercer premi (300 euros) ha estat per a Anna Baro' Moles, Judith Flinch Garcia i Laia Sebastia' Bellobi', del Col·legi Janer, per 'L’amor inesperat'.

Dels 38 treballs presentats en aquesta segona edicio' del RECcrea, en que' han participat 141 alumnes de tercer i quart de Segona Ensenyanc'a dels tres sistemes educatius, el jurat en va seleccionar nou com a finalistes. Els seus autors (una quarantena) han rebut un diploma i un obsequi.

Al final de l’acte s’han projectat els tres curtmetratges guanyadors, que es podran veure pro'ximament a Andorra Televisio' i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival Ull Nu 2017.

La segona edicio' del RECcrea ha comptat amb dos fases formatives: el novembre passat el guionista Albert Galindo va oferir sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l’elaboracio' dels textos, i els mesos de febrer i marc' l’Associacio' Ull Nu va assessorar-los en la creacio' dels curts, que segons les bases han de ser de ficcio', de tema'tica lliure, en llengua catalana i no poden durar me's de 10 minuts.