Quantcast

Els alumnes tindran una setmana de vacances cada dos mesos a Cantàbria

Aquest dimarts s'ha aprovat a Cantàbria un curiós canvi en el calendari escolar. Ramón Ruíz, conseller de la Taula Sectorial d'Educació, amb el suport de la Junta Personal Docent, ha estat el que ha anunciat aquesta sèrie de modificacions.

Els canvis es duran a terme a partir de l'inici del curs escolar de 2016-17 , al proper mes de setembre. Els alumnes de l'ESO i de Batxillerat dels instituts i col·legis càntabres gaudiran d'una setmana de vacances cada dos mesos . Seran quatre les avaluacions que hi haurà amb aquest nou sistema, i se suprimeixen els exàmens de setembre a l'ESO.

En aquestes setmanes en què els nens estiguin de vacances, estaran uns centres amb menjador a disposició dels alumnes que no puguin quedar-se amb els seus pares. Aquests centres tindran un menjador, i el cost serà gratuït per a aquelles famílies amb problemes econòmics.

Aquest nou sistema començarà el 8 de setembre a les escoles i el 12 als instituts i es donarà per finalitzat el 23 de juny a les escoles i el 27 als instituts.
Entre el 31 d'octubre i el 6 de setembre serà la primera setmana de vacances. Per Nadal tindran dies lliures fins al 8 de gener, i del 23 al 28 de Febrer gaudiran de la setmana de vacances de Carnestoltes. La Setmana Santa serà entre el 17 i 23 d'abril.

Es mantenen els 175 dies lectius , malgrat els canvis. Però el que es busca és que les avaluacions siguin més curtes del que tenim per defecte.