Quantcast

Detingut un marroquí a València per enaltiment del gihadisme

Un home de nacionalitat marroquina i resident a València ha estat detingut acusat de participar en captació i adoctrinament en el terrorisme gihadista a través de comptes i perfils a les xarxes socials . Interior ha informat que "ha permès la desactivació d'un perillós element radicalitzador i promotor d'activitats de col·laboració terrorista" .

El detingut mantenia contacte amb diverses persones que militaven en el Estat Islàmic , alguns d'ells figures forts dins de les zones de conflicte de Síria i l'Iraq, i va mostrar el seu desig d'unir-se a ells.

el marroquí havia creat un entramat virtual molt complex en el qual es dedicava activament a difondre, justificar i enaltir el terrorisme gihadista per captar nous seguidors del grup terrorista. Utilitzava mesures d'ocultació i de seguretat en les xarxes.

Fa unes setmanes un altre home va ser detingut a L'Hospitalet per difondre propaganda gihadista a les xarxes socials amb la finalitat de captar nous adeptes.