Quantcast

Dos rocs d'un metre cúbic es desprenen de la zona contigua al Roc dels Corbs sense causar danys

Dues pedres d'un metre cúbic cadascuna s'han desprès aquest dimarts al vespre i han anat a parar a dues feixes d'horts que es troben a la zona contigua al Roc dels Corbs, per sobre del rec del Solà d'Andorra la Vella, sense causar danys importants. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha desvinculat aquest despreniment dels treballs per seguritzar la zona que s'estan duent a terme al Roc dels Corbs i ho ha vinculat amb “despreniments habituals” que es donen a la zona, segons han constatat els geòlegs, i que podrien estar relacionats amb les fortes pluges d'aquests dies.

Aquest dimecres es duran a terme tasques de reconeixement i tant des del Govern com des del Comú s'ha insistit en què els edificis i els veïns no corren cap risc, ja que si les pedres haguessin seguit la seva trajectòria haguessin anat a parar a les proteccions que hi ha a la zona.

Ha estat un veí el que ha alertat que havia sentit un soroll i fins a la zona s'han desplaçat els equips d'emergència, juntament amb el ministre, el cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons i el director de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, Francesc Areny, a més de geòlegs.

Mentre es duien a terme les primeres tasques d'inspecció, el carrer Mestre Xavier Plana ha quedat tallat tot i que el ministre ha assegurat que aquesta mesura no es mantindrà, ja que només es tallarà el pas a la zona quan es facin les tasques de reconeixement aquest dimecres. Aquests treballs es faran amb l'ajuda d'un helicòpter.