Quantcast

Familiars del rei van regularitzar quatre milions d'euros en l'amnistia fiscal

Quatre familiars del rei emèrit Joan Carles I es van acollir a l'amnistia fiscal de 2012. Així ho revela eldiario.es és una investigació en la qual participen també La Marea i Diagonal i el primer lliurament ha revelat en exclusiva. La investigació parteix d'una filtració de documents que ha batejat com a 'Papers de la Castellana' i que es refereixen a la fiscalitat de les grans fortunes i empreses a Espanya.

La primera lliurament, detallada avui, fa referència a les fortunes de la infanta Alícia de Borbó Parma, el seu fill, l'infant Carles de Borbó-Dues Sicilias i dos dels seus néts, que en total van regularitzar a l'amnistia fiscal de 2012 més de quatre milions d' euros que tenien amagats al banc suís Lombard Odier. La fortuna dels Borbó-Dues Sicilias procedeix de l'herència de Maria Cristina de Borbó – Parma Habsburg, neboda d'Alfons XIII, que va morir el 2009.

En el cas d'Alicia de Borbó el importa regularitzat va ascendir a 2.363.946 euros, dels quals va pagar 51.880 euros, el 2,2%.