Quantcast

La veritat sobre el líquid fastigós dels iogurts: ¿es pren o es llença?

Quan obrim un iogurt i vam tirar el líquid fastigós que sobresurt per sobre, el prudent és fer-ho quan no tenim a la nostra mare o àvia davant. Altrament ens dirà: “Però què fas? Si el líquid del iogurt és el que més vitamines té …”.

Però, realment això és cert?

Si us fixeu, aquest liquidillo una miqueta desagradable només està en els iogurts l'envàs és de plàstic, i no en els iogurts casolans ni en els de pot de vidre. Però, què és exactament aquest líquid? I per què suposadament no cal tirar-lo, segons elles? Doncs no és ni més ni menys que sèrum. I és un sèrum que surt per la manera de producció que tenen els iogurts de plàstic en concret.

En el cas dels iogurts casolans i els de vidre, la fermentació es realitza dins de la pot, mentre que en el dels de plàstic es realitza en grans fermentadors on hi caben quantitats ingents de iogurt.

Durant el procediment, el líquid pateix canvis bruscos de temperatura i és aquest xoc precisament el que fa que el sèrum s'acumuli a la part superior de l'envàs … i amb el sèrum, la majoria de les proteïnes.

En definitiva, que a les nostres mares i àvies no els faltava raó. No s'ha de llençar el líquid dels iogurts perquè és el que més vitamines conté. Us segueix semblant fastigós? No ens estranya … Un truc és remoure-ho i voilà !!! Barrejat amb la resta del iogurt es fa més digerible.