Quantcast

Andorra, Catalunya i França faran vigilàncies de caçadors i recomptes de fauna conjunts

La reunió de treball celebrada aquest dimarts a Andorra és el resultat del primer seminari pirinenc de gestio' transfronterera de fauna salvatge que va organitzar la Generalitat de Catalunya juntament amb l’ONCFS, amb el suport del Conselh Generau d’Aran el mes d’abril.

L’objectiu d’aquestes reunions, tal com ha informat el Govern en un comunicat, e's cone'ixer la zona on s’actua conjuntament -la Val d’Aran, Andorra, l’Arieja i els Pallars-, i posar en comu' els serveis que s’efectuen. Aixi', els agents volen establir serveis conjunts de vigila'ncia de cac'adors i de recompte de fauna salvatge de manera que cada cos treballi en el seu territori pero' de manera coordinada amb els altres cossos.

A me's, en aquesta primera reunio' tambe' s’ha posat sobre la taula la voluntat de compartir formacions i establir metodologies de treball compartides que permetin una millor col·laboracio'.

La reunio' ha estat encapc'alada pel director del Cos de Banders, Miquel Rossell, a me's de l’inspector de Medi Ambient del Servei departamental dels Pirineus Orientals, Alain Batalle, acompanyat del delegat adjunt de la direccio' regional de Llenguadoc Rosselló Migdia Pirineus, Lois Ge'rard d’Escrienne, i de l’inspector en cap dels agents rurals de Catalunya, Josep Antoni Mur.