Quantcast

3 anys i mig de presó a un locutor que va crear una falsa campanya solidària

Condemnen a 3 anys i 6 mesos de presó a un locutor de Ràdio Real Betis Balompié, ràdio oficial de l'equip sevillà. Tot va passar fa 6 anys, quan el locutor va estafar un home la filla tenia càncer. El col·laborador de la ràdio del Reial Betis va crear una falsa campanya solidària amb el suposat objectiu de recaptar fons i invertir-los en la cura de la nena amb aquesta malaltia. Finalment tot va ser una farsa, el locutor es va quedar amb els 9.000 & euro; que haurien d'haver estat destinats al tractament de la menor, que va acabar morint. El condemnat haurà de retornar la quantitat defraudada a Ràdio Real Betis Balompié.

Daniel, el locutor, ha admès aquest dilluns la gravetat del seu delicte. Va estar present a l'Audiència de Barcelona i va haver de acceptar-se com a culpable, ja que a canvi, se li ha rebaixat la pena. Al principi es demanaven 7 anys de presó per a ell, però finalment ha quedat en 3 i mig.

Tot va començar poc després de l'estiu del 2010, quan Daniel va contactar amb el pare de la menor per crear la campanya de donacions. Va crear una pàgina web en la qual es podia donar una quantitat de diners. També va crear unes quantes comptes de Paypal, que estaven associades a les seves comptes del banc. Finalment, va acabar la campanya solidària i l'acusat es va quedar amb els més de 9.000 & euro ;, no va lliurar ni tan sols un petit percentatge a la família de la nena, que va morir 3 anys després de tot això.

Després dels fets va ser acomiadat de la ràdio , però haurà de pagar-los els 9.000 & euro ;, ja que ells l'hi van donar al pare de la morta en el seu moment. En el cas que Daniel no efectuï el pagament, haurà afrontar la seva dona Olga.