Quantcast

Falciani va ajudar al CNI a cercar defraudadors espanyols a Itàlia

Sembla evident que la visita d'Falciani a Itàlia protegit per agents del CNI espanyol es va produir com a contrapartida per empara que el franc-italià havia rebut per part de les autoritats espanyoles quan va haver de fer front al procés judicial sobre la seva extradició. Falciani i els agents van viatjar per recollir informació sobre presumptes defraudadors van lliurar al seu torn dades que van poder servir per posar en marxa la investigació que divendres va portar a la Guàrdia Civil a la seu central del Banc Santander, tal com informa el diari el Mundo.

Quina informació van poder aconseguir? Material obtingut per Falciani quan treballava com a informàtic a la filial suïssa del banc britànic HSBC a Ginebra.

A hores d'ara el material recaptat pot estar en el centre de la investigació dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata a la seu central del Banc Santander. Allà va anar divendres la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil per a requerir material a l'entitat financera sobre c uentas vinculades al HSBC ia la llista que en el seu dia va facilitar Falciani a les autoritats sobre presumptes defraudadors fiscals.