Quantcast

La crispació guanya el cara a cara entre Pablo esglésies i Albert Rivera

Els mesos no passen en va i en el cas dels líders de Podem, Pablo Iglesias, i Ciutadans, Albert Rivera, semblen haver llaurat un abisme insalvable. Davant del primer cara que van protagonitzar l'octubre de l'any passat amb Jordi Évole també com a àrbitre, la trobada d'ahir va ser aspre i molt pujat de to en ocasions.

Mentre Esglésies acusava Ciutadans de ser " la crossa del PP "i d'haver presentat el programa econòmic del PP, Rivera titllava a Pablo Iglesias de" intransigent "i descarat, incapaç d'arribar a acords, recordant que era" el de la calç viva ".

Durant la trobada, que en aquesta ocasió es va produir en el Cercle de Belles Arts de Madrid, amb una taula més gran i més formal, es van embrancar pràcticament en tots els assumptes. Especialment dura va ser la discussió al voltant de la crisi dels refugiats, un tema en el qual en principi estaven d'acord que el Govern podia haver fet ma's per acollir eficaçment als 18.000 refugiats compromesos, però que va derivar en una discussió en la qual Iglesias li retreia a Rivera la seva postura contra la targeta sanitària per als immigrants o en relació a la intervenció a Síria.

" He estat amb gent en els meus braços (…) No facis demagògia amb la mort ", s'ha enfadat Rivera. I Iglesias ha insistit a criticar que es fes fotos amb refugiats mentre advocava per que la comunitat internacional bombardegés Síria.

REFORMES LABORALS

Quan s'ha entrat en matèria econòmica el to no ha estat més amigable. Iglesias ha criticat el contracte únic de Ciudadnaos que, segons ell, continua en la senda de l'abaratiment de l'acomiadament: si la primera reforma del PSOE va baixar de 45 a 33 dies, i la la del PP de 33 a 20, el contracte de Ciutadans suposaria baixar-los a 8. " Això és fals ", ha etzibat Rivera.

En aquest moment, i davant el malestar evident de Jordi Évole, han tornat a pujar el to. " Esteu segurs que voleu seguir en aquest to? ", els preguntava. " Això televisivament funciona ", afegia.