Quantcast

Andorra firma un conveni amb Espanya d'assistència mútua en matèria de meteorologia i climatologia

Andorra i Espanya segueixen col·laborant en matèria de meteorologia i climatologia, un fet primordial per al compliment de les missions dels Serveis Meteorològics Nacionals. Per això, l'Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic i l’Agència Estatal de Meteorologia espanyola (AEMET) han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració en aquesta matèria amb l’objectiu de crear les condicions favorables per intensificar les activitats bilaterals per al desenvolupament de la cooperació i de l’assistència tècnica mútua.

Aquesta cooperació se centrarà en els àmbits tècnic i tecnològic, i en l’intercanvi d’experiències i de dades i informació. A més, promourà un alt nivell de protecció al medi ambient sobre la base de desenvolupament sostenible, així com la protecció de les persones i els béns davant d’episodis meteorològics extrems.

Per a la posada en funcionament d’aquesta col·laboració es constituirà una Comissió de Seguiment, integrada per dos responsables de cada una de les institucions, que es dedicarà a identificar els mitjans necessaris per impulsar i reforçar la cooperació, i també acordar i coordinar les accions bilaterals a desenvolupar.