Quantcast

El Govern ha destinat aquest any 7.415 euros per ajudar sis joves extutelats i 2.680 per al programa Respir

El Ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior ha atorgat aquest any, en el marc de la Llei de serveis socials i sociosanitaris, ajudes per valor de 7.415,85 euros per a sis joves extutelats. De fet, aquesta és una de les modalitats que s'inclouen en aquesta llei i que serveixen, per exemple, per a la cobertura de les necessitats bàsiques i salari. L'any passat, en aquest mateix concepte, es van atorgar ajuts per valor de 19.969,29 euros que van servir per ajudar deu joves.

Pel que fa al programa Respir, un servei per ajudar el cuidador de persones que per la seva malaltia o estat necessiten una atenció constant a fer un descans, fins a la data s'han efectuat 134 respirs, distribuïts entre 12 persones. La mitjana, segons informen des de l'Executiu, és d'11,2 dies per persona i el Ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior ha pagat 2.680 euros per aquest servei. L'any passat, en el marc d'aquest mateix programa es van efectuar 705 dies de respir, que es van distribuir entre 30 persones. Per tant, la mitjana de dies per persona va ser de 23,5 i el Ministeri hi va destinar un total de 14.100 euros.

Les ajudes que en base a la Llei de serveis socials i sociosanitaris van a càrrec de l'Executiu van experimentar el 2015 un increment respecte del 2014, tal com va indicar el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la presentació de l'aprovació del reglament relatiu a la regulació de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris, per reagrupar-les en un sol text.