Quantcast

Marsol compleix amb la demanda dels comerciants i tancarà la part baixa de Meritxell "entre juliol i agost"

“Entre juliol i agost”. Aquest és el marge de data marcat per tancar definitivament al trànsit la part baixa de l'avinguda Meritxell, és a dir, el tram comprès entre el carrer de la Unió (punt de separació amb la parròquia d'Escaldes i de Vivand) i la plaça de la Rotonda. Un tram que ja s'ha tancat en ocasions puntuals i jornades festives però que a partir d'aquest estiu, i amb el vistiplau del 85% dels comerciants, serà exclusiu per a vianants de manera permanent.

D'aquesta manera, es compleix amb la demanda feta pels propis comerciants de la zona, tal com ha explicat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. “Ens demanen tancar ja”, ha exposat, sense esperar l'aplicació del pla d'embelliment que afectarà tota l'avinguda (part alta i part baixa), previst per l'any vinent. Tenin en compte aquest pla, el tall al trànsit d'aquest estiu no comportarà treballs extres, “obrirem com ho tenim ara” i únicament es trauran “alguns elements del mig per no destorbar”. La inversió forta queda reservada, per tant, al 2017.

Pel que fa a aquest embelliment de tota l'avinguda, la Corporació de la capital ja hi està treballant. “Volem que sigui un referent”, potenciant la sostenibilitat dels materials emprats. Des del Comú també es vol que sigui una cosa “moderna, innovadora, variable i viva”, és a dir, “no tenir sempre la mateixa jardinera, que tot es vagi adaptant”, ha manifestat Marsol. Les dues parts de l'avinguda, la part tallada al trànsit i la que permetrà la circulació de vehicles, tindran una continuïtat visual.

Durant tot aquest treball per rentar la cara actual de l'avinguda Meritxell caldrà definir si la zona on conviuran vianants i cotxes es farà d'un únic sentit o de dos sentits de circulació. El Comú és partidari d'un únic sentit per poder eixamplar les voravies, però la decisió es prendrà “en consens amb els comerciants”. Aquests han demanat uns mesos abans de pronunciar-se. “Volen veure com els afecta el tall al trànsit de la part de baix, si els vianants que arriben a la rotonda segueixen o no cap a dalt”. Per aquest motiu, “a partir de l'octubre farem una enquesta” i serà allà on es decidirà si establir un o dos sentits de circulació, ha informat Marsol.

El soterrament, dins del pla d'Urbanisme
El proper pas, un cop el pla d'embelliment sigui una realitat, serà començar a treballar en fer un pas soterrat per a una part dels vehicles que baixen des d'Escaldes i la Massana direcció el carrer Prat de la Creu. Així, “es facilitarà l'accés per a vianants” que circulin per la plaça de la Rotonda. Marsol ha assegurat que és un projecte “a llarg termini” però que quedarà plasmat al pla d'Urbanisme de la parròquia, sobre el qual ja hi estan treballant.

Finalment, i pel que fa als cotxes provinents del carrer Prat de la Creu i del parc Central direcció a Escaldes, també es planteja, tot i que a encara més llarg termini, un pas soterrat. En aquest cas seria per a la totalitat dels vehicles. “L'avinguda Meritxell té pàrquings i d'altres zones a les quals s'ha de poder accedir en cotxe”, ha defensat la cònsol major.