Quantcast

Els comerciants volen que el Govern lideri la recerca d'un interlocutor únic del sector

Antonio Miralles ha explicat, aquest dissabte a la tarda coincidint amb les activitats que s'han celebrat, a causa de la pluja, en el passatge de l'Escale per promocionar el 'Barri del circ', que la FACA va néixer arran de la polèmica amb les estructures de Meritxell, perquè “els comerciants mai es posen d'acord si no hi ha un problema greu”. Ara que la federació es troba en punt mort, el qui n'havia estat vicepresident considera que cal tornar a buscar la fórmula per tenir un interlocutor únic. D'una banda, amb l'objectiu de tractar amb el Govern qüestions importants per al sector, com ara els esdeveniments de gran format com el Cirque du Soleil, o necessitats com el tema de l'e-commerce. I de l'altra, per unir esforços de cara a poder posar en marxa campanyes de comunicació o accions per donar més visibilitat a l'inici de les rebaixes conjunt, amb la voluntat d'atreure més visitants.

Miralles lamenta que ara, quan es fa una reunió amb el Govern “són 40 dient la seva i el que més crida és el que més raó té”. El problema recau en el fet que actualment, els presidents de cada associació defensen “que cadascú vagi a la seva”. De fet, Miralles admet que no és fàcil “unir a gent que històricament ha tingut diferències o que es veuen com a competència”. Per tant, defensa que hauria de ser el Govern qui hauria de capitalitzar aquesta iniciativa, perquè també se'n beneficiarà.
 
D'altra banda, Antonio Miralles ha lloat la bona tasca del Comú d'Andorra la Vella en matèria comercial, ja que a banda de continuar amb la feina iniciada per l'anterior corporació, ha assegurat que és una sort que hi hagi comerciants dins de la junta de govern. En aquest sentit, ha indicat que la consellera Mònica Codina ja està dotant de pressupost les accions impulsar per a aquest sector, a banda d'assignar un interlocutor que faci de connexió a cadascun dels barris i de dur a terme reunions periòdiques amb els comerciants.