Quantcast

Encamp homenatja la natura amb la celebració del dia de la Mare de Déu de l'Ecologia

Com cada primer dissabte del mes de juny, Encamp celebra la festivitat de la Mare de Déu de l'Ecologia, una diada que s'organitza des de l'any 1999 aprofitant el dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora el dia 5 de juny. Durant el matí, una trentana de persones s'han congregat al camí de les Pardines, un sender natural que uneix la zona de les Pardines amb el llac d'Engolasters, i ha ofert una pregària a la verge, seguida del cant dels gojos i una ofrena floral. Després, el Departament de Cultura ha estat l'encarreat d'oferir a tots els assistents coca, sucs i una planta d'estèvia

El cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, ha considerat que es tracta d'un espai idoni per retre homenatge a la natura, ja que està molt transitat per gent que fa esport o gaudeix de l'entorn i les vistes. A més, ha assegurat que “a Encamp ens sentim molt orgullosos d'aquest espai”, i s'ha compromès a seguir mantenint-lo en aquestes condicions.

A banda d’aquesta celebració, Encamp també ha gaudit aquest matí d’una actuació de màgia al mercat organitzada per l’Associació d’Empresaris de la parròquia. També, durant tot el cap de setmana, un centenar d’equips estan participant en el ‘MIC football 7’ que se celebra a Prada de Moles.