Quantcast

La Cerdanya, 3 de juny 2016: PRESENTEN ELS FESTIVALS DE SENDERISME

El director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, i el director de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta, han presentat aquest dijous els festivals de senderisme dels Pirineus, que tindran lloc durant els mesos de juny i juliol a diferents municipis de Cerdanya i a l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, concretament a la Vall de Boí, la Vall Ferrera i la Vall Fosca. Serà el primer cop que Catalunya compti amb esdeveniments d'aquest tipus, que busquen difondre els atractius del territori amb el senderisme com a protagonista.

Les diferents rutes estan destinades a senderistes habituals i també a famílies que vulguin gaudir de tot el que ofereixen aquestes comarques pirinenques. A banda de les sortides guiades a peu, amb preus molt inferiors als habituals, també hi haurà concerts a l’aire lliure, fires agroalimentàries, visites a museus i tasts de productes locals.

El tret de sortida el donarà el Cerdanya Happy Walking que es celebrarà del 9 i el 12 de juny, amb rutes per la prehistòria, caminades nocturnes i excursions adaptades a persones amb mobilitat reduïda. Alguns dels indrets que descobriran els participants són la cova d’Ànes, la ribera del Segre o el camí del Tor. Seguidament tindrà lloc la Vall de Boí Trek Festival i el Festival de Muntanya Pica d’Estats, també a principis de juny, i el Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus, a començament de juliol.

Parlen al vídeo: PERE PORTA, DIRECTOR IDAPA – ALBERT ALINS, DIRECTOR GENERAL POLÍTIQUES MUNTANYA – MONTSE CORONAS, DIRECTORA TURISME CERDANYA