Quantcast

La RAI prohibeix als seus presentadores portar escots i roba cenyida en els seus programes

La RAI ha decidit imposar nous codis ètics entre els seus periodistes i treballadors. La cadena de televisió pública italiana ha optat per donar un gir radical, entre altres coses, a la vestimenta que porten les dones en antena. S'ha acabat el portar vestits provocatius i toca una etapa de lluir models més clàssics.

Daria Bignardi, nova directora de la RAI, ha enviat una circular interna, que s'ha filtrat per alguns mitjans com 'Blognotizie', en què es prohibeix que les presentadores portin vestits de tub o cenyits , especialment si són de color negre. A més, també estan vetats els escots, les bruses o les minifaldilles.

Colors com el marró o el morat, les joies de grans dimensions com els collarets o els pendents de cèrcols deixaran de tenir lloc dins dels programes de la Radiotelevisió pública italiana.

Encara que això últim no està confirmat, la RAI pretendre marcar línies vermelles amb el maquillatge , evitant un ús excessiu en tots els presentadors amb l'objectiu de donar una imatge el més natural possible .

Des de l'oposició s'entén aquestes mesures com una forma de "negar la feminitat", cosa que ha provocat que es realitzin crítiques amb un model més propi de "Kim Jong-un".

A més dels directius, hi ha veus de pes a la RAI com Eleona Daniele que asseguren que "s'ha de vestir amb la resta cap al públic i tenir una certa elegància", recolzant els canvis que s'han previst implementar a els propers dies.