Quantcast

Tanquen el Museu del Louvre de París per les greus inundacions

El Museu del Louvre ha anunciat que tancarà les portes aquest divendres per evacuar les obres d'art situades al soterrani i en els primers pisos com a conseqüència de les fortes pluges que assolen París en aquests últims dies.

El riu Sena, que regna a les ribes del Louvre i del Orsay, també tancat per precaució aquest divendres, ha augmentat en les últimes hores els cinc metres d'altura i es s'espera que superi els sis al llarg del dia, una situació que posava en perill a un dels museus més visitats del món i que fa necessari treure aquestes obres als pisos més alts, segons ha expressat el Louvre en un comunicat.

El mateix Louvre ha anunciat que prop de mig miler de treballadors s'encarregaran del trasllat , un trasllat important ja que el 70% dels dipòsits del museu es troben en una zona inundable .

El museu francès compta amb un important problema d'espai que s'està intentant solucionar amb la creació d'un dipòsit per a les seves obres situat a Liévin, molt a prop de l'altra seu que té el Louvre a Lens. El problema? Que no estarà a punt fins a l'any 2018.

París ha viscut uns dies convulsos per culpa de la pluja, afectant un dels grans esdeveniments que acull la ciutat en l'any: Roland Garros. El Grand Slam de terra batuda ha estat dos dies sense tennis, provocant, a més, grans pèrdues per als organitzadors del torneig amb afluència de públic molt menys important del que és habitual.