Quantcast

Registren la seu del Banc Santander

Segons el diari El Mundo agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil estan registrant les oficines de la seu central del Banc Santander. Es tracta d'una investigació dirigida pro el jutge De l'Mata i la Fiscalia Anticorrupció en relació al s umari que investiga el blanqueig al banc suís HSBC.

La investigació té a veure amb la coneguda com a llista Falciani: la filtració que va revelar que hi ha més 6.000 espanyols amb comptes opacs al banc suís . Es tracta d'aclarir fins a quin punt el banc coneixia els tripijocs dels seus clients i que es realitzaven operacions de blanqueig de capitals. És a dir, dilucidar fins a quin punt el banc és responsable o ha comès alguna irregularitat a Espanya.

Hervé Falciani és un enginyer de sistemes que col·labora amb la justícia de diversos països, entre ells l'espanyola, des que el 2009 sostragués a l'HSBC informació sobre 130.000 comptes i clients que estaven evadint impostos a seus països d'origen. Encara que va ser detingut i jutjat a Espanya l'Audiència Nacional va decidir no extradir Falciani atès que a Espanya no existeix com a figura legal el secret financer.